Εξυπνα tips για να τα καταφέρεις σε συνέντευξη για δουλειά

Πως να βγεις νικητής απο το interview για δουλειά εσύ και όχι το άγχος σου!

Μια συνέντευξη είναι αρκετά αγχωτική εμπειρία, όσο απίθανος και να είσαι σε αυτό που κάνεις και ό,τι και να έχεις κάνει, το άγχος πάντα βρίσκει ένα τρόπο να «τρυπώσει» στο μυαλό σου.

Τα παρακάτω tips έχουν ως μοναδικό σκοπό να σε βοηθήσουν να σχηματίσεις την καλύτερη εικόνα απέναντι στον δυνητικό εργοδότη ή συνεργάτη σου!

Κατάλληλο ντύσιμο

Προγραμματίσατε ραντεβού και ήρθε η ώρα να διαλέξεις ρούχα. Τι φοράς;

Στόχος δεν είναι να πας ντυμένος σαν πιγκουίνος, αλλά να δείξεις κάτι πιο ιδιαίτερο. Προσπάθησε να βάλεις κάτι που ταιριάζει με την θέση που επιθυμείς να αναλάβεις αλλά, ταυτόχρονα, αναδεικνύει το προσωπικό σου στυλ.

Βάλε κάτι ιδιαίτερο, έχοντας πάντα κατα νου πού πας και ποιοι θα σε δουν.

Πλάσαρε τον εαυτό σου όπως του αξίζει
Αφενός θα πρέπει να δείξεις πως έχεις αυτοπεποίθηση και σιγουριά, ωστόσο δεν πρέπει να εκπέμπεις αλαζονεία και αυταρέσκεια. Προσπάθησε να καταλάβεις τι άτομο έχεις μπροστά σου και προσάρμοσε την συμπεριφορά σου σε αυτόν.

Προσπάθησε να μην πουλήσεις κάτι που δεν έχεις. Εστίασε περισσότερο στο ότι έχεις όρεξη για δουλειά, νέες ιδέες και φιλοδοξίες. Αν διαθέτεις μεγάλη προϋπηρεσία, διαφήμισέ το χωρίς να κάνεις «επίδειξη». Τέλος, οτιδήποτε κι αν ακούσεις, όσο καλό ή κακό είναι, μην αντιδράσεις ποτέ υπερβολικά!