Παντελίδης: Τώρα έχουμε κίνητρο για να κερδίσουμε τον παοκ

Αναλυτικά τα όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95.5 FM»:

Για την αισιοδοξία του για την παραμονή: «Αντλώ την αισιοδοξία από την προσπάθεια των παιδιών. Η ομάδα παλεύει όσο μπορεί και νομίζω ότι δικαιούμασταν να έχουμε δυο τρεις βαθμούς παραπάνω. Είμαστε δεμένοι στα αποδυτήρια και αυτό που με βοηθάει είναι ότι έχουμε νέα παιδιά και αρκετούς Έλληνες και για μια ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία της είναι πολύ σημαντικό γιατί οι ξένοι δεν καταλαβαίνουν την ιστορία και τη φανέλα του συλλόγου».

Για το τι λέει στους παίκτες του στα δύσκολα: «Που και που τους υπενθυμίζω σε ποια ομάδα αγωνίζονται και τους τονίζω ότι δεν πρέπει να είναι μέλη μιας ομάδας που πέφτει κατηγορία γιατί θα κάνει κακό στην καριέρα τους. Θα την στιγματίσει. Όσο πιο νεαρή είναι η ομάδα τόσο δύσκολα αλλάζει η ψυχολογία από το καλό στο κακό».

Για το ότι παλεύουν μόνοι: «Προσπαθώ να κρατηθώ μακριά από αυτό. Μέσα στην προπόνηση και μετά τα προβλήματα είναι λίγα. Προσπαθούμε να τα αφήσουμε έξω από τα αποδυτήρια. Εάν είχαμε και τη βοήθεια του κόσμου θα είχαμε πάνω από 20 πόντους».

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Υπάρχει κάποιο παιχνίδι που για εμάς να μην είναι ντέρμπι; Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι αλλά η ομάδα έχει δείξει χαρακτήρα και το βάρος της φανέλας της. Τα παιδιά θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο. Θα πρέπει τα παιδιά να διαχειριστούν καλά το παιχνίδι. Κρίνοντας και από χθες και κάποια άλλα λάθη που δείχνουν απειρία και θα είναι πιο δύσκολο να τα διαχειριστείς».

Για την αποβολή του Σαραμαντά: «Είναι λάθος, είναι μεγάλο λάθος. Έχει παραπάνω ενθουσιασμό. Δεν θα τον σκοτώσουμε κιόλας αλλά θα μιλήσουμε για αυτήν την ενέργεια. Είχε καταλάβει τι είχε κάνει σε 20”. Θα δούμε τα λάθη μας και θα το λύσουμε».

Για το εάν τα εκτός έδρας παιχνίδια αποτελούν βαρόμετρο: «Οπωσδήποτε γιατί και να κερδίσεις εντός έδρας δεν ξέρεις εάν θα σωθείς. Θα κυνηγήσει τα παιχνίδια η ομάδα».

Για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν: «Δεν ξέρουμε πως θα διαμορφωθεί η βαθμολογία στο τέλος. Ο Ηρακλής έχει το πλεονέκτημα γιατί παλεύει να βάλει κάποια ομάδα από κάτω από την αρχή. Έχει βρει τη δύναμη να το κάνει. Δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν οι άλλες ομάδες όταν μπουν από κάτω».