Πολιτική «θύελλα» μετά την απόφαση του ΣτΕ

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, με την κυβέρνηση να αναπροσαρμόζει την πολιτική της γραμμή και να δίνει προτεραιότητα στην συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Το Μέγαρο Μαξίμου πέταξε το «γάντι» στη Νέα Δημοκρατία, ζητώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση να προσέλθει στην Διάσκεψη των Προέδρων που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα το απόγευμα «με διάθεση να συμβάλλει στη συγκρότησή του».

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου νωρίτερα την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την κυβέρνηση να κινηθεί ταχύτατα σε δύο άξονες –τη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων και τη συγκρότηση νέου ΕΣΡ και την κατάθεση της νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας στη Βουλή ως τη Δευτέρα.

Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν οι Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νίκος Παππάς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αλλά και η Όλγα Γεροβασίλη.

 «Η αξιωματική αντιπολίτευση να αναλάβει τις συνταγματικές της ευθύνες για την συγκρότηση του ΕΣΡ» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, μετά από την σύσκεψη, και εξήγησε ότι στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που θα ρυθμίσει προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο.