Τζορτζ Κλούνεϊ: Οι 6 πιο αγαπημένες μας ταινίες του!

Ο Κλούνεϊ γεννήθηκε στο Κεντάκι.Η μητέρα του, Νίνα Bruce, είναι πρώην βασίλισσα καλλιστείων ενώ ο πατέρας του, Nick Clooney, είναι πρώην παρουσιαστής ειδήσεων, ενός τηλεπαιχνιδιού και της εκπομπής Movie Classics.

Ο Κλούνεϊ έχει Γερμανικές, Ιρλανδικές και Αγγλικές ρίζες. Οι προ-παππούδες και γιαγιάδες του Nicholas Clooney και Bridget Byron, μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ιρλανδία. Η τέσσερις φορές προγιαγιά, Mary Ann Sparrow, ήταν η ετεροθαλής αδερφή της Nancy Hanks (Nancy Hanks ήταν η μητέρα του προέδρου Αβραάμ Λίνκολν).

O Clooney έχει μια μεγαλύτερη αδελφή, την Adelia. Είναι, επίσης, συνδεδεμένος με τον τραγουδιστή Debby Boone, ο οποίος παντρεύτηκε την ξαδέλφη του Gabriel Ferrer. Πριν γίνει ηθοποιός έκανε δουλειές του ποδαριού, όπως η πώληση ανδρικών κοστουμιών και κοπή του καπνού.

Για το έργο του ως ηθοποιός, έχει κερδίσει τρία Βραβεία Χρυσής Σφαίρας και δύο Όσκαρ, μεταξύ των οποίων το ένα το έλαβε ως ηθοποιός για την ταινία Syriana και το δεύτερο ως παραγωγός της ταινίας Επιχείριση: Αργκώ.

Είναι ο μόνος ηθοποιός που έχει προταθεί σε έξι διαφορετικές κατηγορίες Όσκαρ.

To 2005 η εφημερίδα TV Guide κατέταξε τον Κλούνεϊ ως τον πιο σέξι άντρα όλων των εποχών ανάμεσα σε 50 υποψήφιους.

Αρκετά είπαμε, όμως, για τον ηθοποιό. Ας προσηλωθούμε για λίγο στο έργο του. Αυτές είναι οι αγαπημένες μας ταινίες από το καρέ του Τζορτζι:

From Dusk Till Dawn