Ανεξερεύνητο σενάριο του Ingmar Bergman θα ζωντανέψει κινηματογραφικά

Ένα άγνωστο σενάριο μέχρι τώρα από έναν από τους μεγαλύτερους δημιουργούς του παγκόσμιου σινεμά, τον Σουηδό Ingmar Bergman, που προοριζόταν για μία συνεργασία με τους επίσης κορυφαίους, Federico Fellini και τον Akira Kurosawa, πρόκειται να γυριστεί σε ταινία εν όψει της επετείου 100 χρόνων από τη γέννηση του Bergman.

Στο “Sixty-Four Minutes With Rebecka” (Εξήντα τέσσερα λεπτά με τη Ρεμπέκα), γραμμένο το 1969, μία καθηγήτρια κωφών παιδιών μένει έγγυος. Η ταινία την ακολουθεί κατά τη διάρκεια μερικών ημερών κατά τις οποίες -μεταξύ άλλων γεγονότων- εμπλέκεται σε ένα τροχαίο και επισκέπτεται ένα sex club. Ο ρόλος προοριζόταν για την Katharine Ross, η οποία ένα χρόνο πριν ήταν υποψήφια για Όσκαρ για το ρόλο της στο “The Graduate”.
Ενώ το σενάριο προοριζόταν για συνεργασία με τον Fellini και τον Kurosawa, η συνεργασία ποτέ δεν ευδοκίμησε. Το σενάριο έμεινε κρυφό μέχρι το 2002, που ο Bergman δώρησε το αρχείο του στο ίδρυμα που φέρει το όνομα του. Το σενάριο θα προσαρμοστεί και θα σκηνοθετηθεί από την Suzanne Osten, μία διακεκριμένη Σουηδή σκηνοθέτιδα. Το όνομα της σε ρόλο σκηνοθέτη προκάλεσε έκλπηξη, καθώς η ίδια είχε εχθρική στάση προς τον Bergman. Οι δύο σκηνοθέτες ανήκαν σε διαφορετικές πλευρές όσον αφορά το καλλιτεχνικό τους όραμα αλλά είχαν και προσωπικές διαφωνίες.