Μετά από 88 χρόνια κλείνει η ‘Αγνογάλ’ από τα υπέρογκα πρόστιμα της εφορίας

“Λουκέτο” μπήκε σε μία ιστορική τοπική επιχείρηση η οποία τα 88 χρόνια λειτουργίας της προσέφερε πολλά στη Ρόδο και στα γύρω νησιά του νομού μας.Δεκαετία του ‘60 με τους Ροδίτες και τους ναυτικούς του 6ου στόλου να δροσίζονται απολαμβάνοντας Παγωτά Πεμπέ Χασάν. Πολλοί από τους ντόπιους μάλιστα, για πρώτη φορά στη ζωή τους!

Ο λόγος για την εταιρεία ΑΓΝΟΓΑΛ η οποία αναγκάζεται να σταματήσει τη λειτουργία της εξαιτίας των δυσβάσταχτων οικονομικών υποχρεώσεών της, τις οποίες δεν μπορεί να καλύψει.

Οι υπέρογκες οφειλές, δημιουργήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες εξαιτίας ενός λογιστή που εργαζόταν στην εταιρεία και ο οποίος φέρεται να μην τηρούσε τις διαδικασίες αναφορικά με τα βιβλία και τις οφειλές προς την εφορία με αποτέλεσμα να επιβληθούν σε αυτήν μεγάλα πρόστιμα.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια από την εταιρεία η οποία προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια, δεν επετεύχθη τελικά η απόσυρση των προστίμων, τα οποία στο μεταξύ συνέχισαν να αυξάνονται λόγω των τόκων.

Έτσι οι υποχρεώσεις «ξέφυγαν» κατά πολύ και οι ιδιοκτήτες της εταιρείας που δεν είναι άλλοι από τα εγγόνια του ιδρυτή της, Πεμπέ Χασάν, δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν και να καλύψουν τις δυσβάσταχτες οικονομικές υποχρεώσεις που είχαν δημιουργηθεί με αποτέλεσμα να πάρουν την απόφαση για το κλείσιμο της επιχείρησης.

Η εταιρεία ΑΓΝΟΓΑΛ είναι μία ιστορική τοπική επιχείρηση η οποία έχει προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία όλα τα χρόνια της λειτουργίας της, ενώ μέχρι πρότινος απασχολούσε σημαντικό αριθμό υπαλλήλων.

Το κλείσιμο της εταιρείας αποτελεί μία δυσάρεστη είδηση για την τοπική κοινωνία η οποία ανήμπορη βλέπει να βάζουν «λουκέτο» η μία μετά την άλλη σημαντικές για τον τόπο επιχειρήσεις, όπως αυτή με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του τόπου.

Η πορεία του ονόματος Αγνογάλ ξεκίνησε περίπου το 1928, όταν ο ιδρυτής της τότε εταιρείας, ο Πεμπέ Χασάν στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, έδωσε με οχτώ κιλά γάλα το εναρκτήριο λάκτισμα της δραστηριότητάς της στο χώρο των γαλακτοκομικών.

Δεν είναι λίγοι αυτοί οι Ροδίτες που θυμούνται ακόμη τον Πεμπέ Χασάν να περνάει από τις γειτονιές και να τους φέρνει φρέσκο γάλα!

Όλα αυτά τα χρόνια προσέφεραν στην εταιρεία, σημαντικές εμπειρίες και ανεκτίμητη πείρα στον τομέα της.

Τα τελευταία χρόνια πλέον, διατηρώντας την ίδια αγάπη για την παράδοση, με αμείωτη διάθεση και ενθουσιασμό, η νέα αυτοτελής και ανεξάρτητη εταιρεία ΠΕΜΠΕ Χ. Μ.Ε.Π.Ε., που άρχισε να λειτουργεί από το 2010 και να διαχειρίζεται το brand Αγνογάλ συνέχιζε την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων, που χαρακτηρίζεται από διαρκή εξέλιξη και εκσυγχρονισμό.

Τηρώντας τους πιο αυστηρούς κανόνες υγιεινής τροφίμων, διαθέτει πιστοποίηση ISO 22000:2005 και επένδυε διαρκώς στη νέα τεχνολογία με πιο πρόσφατη επένδυση την αγορά συσκευαστικού μηχανήματος για ερμητικό κλείσιμο των κυπέλλων.

Η Αγνογάλ – Πεμπέ Χ. Μ.Ε.Π.Ε με ποικίλες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στήριζε την τοπική κοινωνία, τον αθλητισμό και πολιτισμό. Ταυτόχρονα συνέβαλε στην ενίσχυση και της τοπικής οικονομίας, στηρίζοντας εισοδηματικά τους ντόπιους παραγωγούς και αντλώντας καθημερινά την πρώτη ύλη της δραστηριότητας της, δηλαδή το γάλα, από αυτούς.

Πηγή: rodiaki.gr