Νυκτόβια πλάσματα! Μία συναρπαστική ταινεία του Τομ Φορντ

Μετά από τις διθυραμβικές κριτικές που έλαβε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το Nocturnal Animals (Νυχτερινά Πλάσματα όπως είναι ο ελληνικός του τίτλος) έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο του τρέιλερ.
Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του σχεδιαστή Τομ Φορντ -μετά το εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο «Ένας Άνδρας Μόνος»- δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι τις υποψηφιότητες των βραβείων Όσκαρ.

Το σενάριο βασίζεται στο μυθιστόρημα «Tony and Susan» του Όστιν Ράιτ. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που αισθάνεται απειλή όταν λαμβάνει το προσχέδιο ενός βιβλίου που έχει γράψει ο πρώην σύζυγός της.

Η Έιμι Άνταμς αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο -εάν υπολογίσουμε και την εμφάνισή της στο sci-fi The Arrival, αυτή είναι η χρονιά της ηθοποιού-, ενώ ο Τζέικ Γκίλενχαλ ερμηνεύει τόσο τον πρώην σύζυγο, Έντουαρντ, όσο και τον ήρωα του βιβλίου που εκείνος έχει γράψει.

Η ιστορία που της στέλνει ο Έντουαρντ αφηγείται ένα αιματηρό έγκλημα και η πρώην σύζυγος σύντομα αρχίζει να πιστεύει ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πράξη εκδίκησης. Σύντομα, παρών και παρελθόν μπλέκονται.

Η ταινία απέσπασε κάτι παραπάνω από θετικά σχόλια στο Φεστιβάλ Βενετίας, με την βρετανική εφημερίδα The Guardian να κάνει λόγο για μία «εξαιρετικά συναρπαστική ιστορία εκδίκησης» και το IndieWire να μιλά για μία «εντυπωσιακά φιλόδοξη προσπάθεια».

Εκτός από τους Άνταμς και Γκίλενχαλ, στην ταινία πρωταγωνιστούν, επίσης, ο Μάικλ Σάνον, η Λόρα Λίνεϊ και ο Άαρον Τέιλορ – Τζόνσον.

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας αποτελείται από μία σειρά εντυπωσιακών εικόνων -χαρακτηριστικό και της πρώτης του ταινίας του Φορντ, «Ένας Άνδρας Μόνος».

Ο σκηνοθέτης – σχεδιαστής έχει στόχο, όμως, την ουσία. «Το στυλ πάντα πρέπει να υπηρετεί την ουσία. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν με αφορά μόνο το στυλ, κυρίως στην κινηματογράφηση. Το στυλ πρέπει να είναι τμήμα της αφήγησης. Στυλιστικά, δεν έλαβα ποτέ μια απόφαση που να μην είχε σχέση με την ιστορία» τόνισε ο Φορντ στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας στη Βενετία.

Η ταινία εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή και έφυγε από το Φεστιβάλ με τον Αργυρό Λέοντα (το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής).

Δείτε το teaser trailer της ταινίας: