Αυτό που συμβαίνει πραγματικά στο τρίγωνο των Βερμούδων

Η 3.900.000 τετρ. χλμ έκταση μεταξύ της Φλόριντα, του Πουέρτο Ρίκο και των Βερμούδων έχει γίνει γνωστή για τις παράξενες εξαφανίσεις πλοίων και αεροσκαφών, με τους επιστήμονες για χρόνια να ψάχνουν να βρουν μια λογική εξήγηση…

Μία νέα θεωρία που υπογράφουν επιστήμονες από όλο τον κόσμο έρχεται να βάλει τέλος στο μυστήριο του λεγόμενου «Τριγώνου των Βερμούδων».

Η ανακάλυψη τεράστιων τρυπών στο βάθος του ωκεανού εντός της περιοχής που οριοθετείται ως το τρίγωνο των ανεξήγητων εξαφανίσεων, οδήγησε τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι πιθανώς εκλύσεις τεράστιων ποσοτήτων μεθανίου από τα έγκατα της Γης να ευθύνονται για τις εξαφανίσεις.

Ο Benjamin Phrampus, γεωλόγος στο Southern Methodist University του Ντάλας τονίζει πως είναι γνωστό πως στην περιοχή υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα μεθανίου.

Μάλιστα μελέτη του 2003 επιβεβαίωνε ότι οι τεράστιες φυσαλίδες που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από την έκλυση μία τέτοιας ποσότητας μεθανίου, θα ήταν δυνατόν να εξαφανίσουν ένα πλοίο ακόμα και ένα αεροπλάνο που θα κινούταν εκείνη την ώρα πάνω από το σημείο που θα εκτονώνονταν οι φυσαλίδες αερίου.

Οι τελευταία φορά που πιστεύεται ότι υπήρχαν αντίστοιχες εκλύσεις μεθανίου από τα βάθη των ωκεανών σε τέτοια κλίμακα ήταν πριν από 20.000 χρόνια.

Πάντως ο Phrampus χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη θεωρεία ως ενδιαφέρουσα και… «τίποτα παραπάνω» όπως λέει αφήνοντας ένα παράθυρο μεταφυσικής δραστηριότητας στην περιοχή.