Σώστε χρήματα! Κάντε αυτό το πανεύκολο κόλπο και θα μειώσετε στο μισό τους λογαριασμούς της ΔΕΗ!

Και ποιος δεν έχει ευχηθεί να μπορούσε να εξαφανίσει τον τσουχτερό λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος (χωρίς να κόψει το ρεύμα); Αν ναι, τότε η ευχή σας σε λίγο καιρό θα πραγματοποιηθεί. 

Η Tesla Motors, η απόλυτα επιτυχημένη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων δουλεύει πάνω σε ένα σχέδιο για μια μπαταρία για το σπίτι που θα σας κάνει να μην χρειάζεστε πλέον ηλεκτρικό ρεύμα. Με λίγα λόγια, στόχος της εταιρίας είναι να μην έχετε πια ανάγκη το δίκτυο της ΔΕΗ.

Αυτό που είχε οραματιστεί ο Elon Musk, CEO της Τesla Motors, ήταν να φτιάξει μια μπαταρία, την πρώτη στον κόσμο, που θα μπορεί να αποθηκεύει ρεύμα για μεγάλα διαστήματα χωρίς μεγάλες απώλειες. Μέχρι πριν την κυκλοφορία της μπαταρίας αυτής, ό,τι ρεύμα παράγονταν (είτε σε σταθμούς της ΔΕΗ, είτε από φωτοβολταϊκά στην ταράτσα σας) έπρεπε να καταναλωθεί εκείνη την ώρα. Η μακροχρόνια αποθήκευση δεν ήταν εφικτή. Με τη νέα μπαταρία μπορεί να αποθηκεύεται ρεύμα για πολύ παραπάνω, με αποτέλεσμα να μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας αυτόνομο, μιας και στην Ελλάδα έχουμε πολλή ηλιοφάνεια όλον τον χρόνο.

tesla

Την μπαταρία αυτή έσπευσαν να αγοράσουν εκατοντάδες Αμερικανοί από τη στιγμή που πρωτοβγήκε στην αγορά δίνοντας το ποσό των 2680 ευρώ. Κυκλοφορεί σε μια έκδοση των 6,4 κιλοβατώρων οι οποίες ισούνται με το 1/3 περίπου των ενεργειακών αναγκών ενός νοικοκυριού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια μπαταρία να μην είναι αρκετή για κάποιον που επιθυμεί πλήρη αυτονομία.

Τελικά συμφέρει η Powerwall ή όχι;

Ο ιδρυτής της λέει πως αν κάποιος σκοπεύει να την χρησιμοποιεί καθημερινά ίσως και να πληρώσει πιο ακριβά το ρεύμα τουλάχιστον για ένα μικρό χρονικό διάστημα στην αρχή. Φυσικά μπορεί και να πουλάει το παραγόμενο ρεύμα σε εταιρίες.

tesla2

41 total views, 1 views today