Κονιδάρης: Ο Ν. Φίλης εξύβρισε και συκοφάντησε την Εκκλησία με χυδαίο τρόπο

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει καμία διάθεση να συναντηθεί με τον Υπουργό Παιδείας, διότι, πέραν του ότι εξύβρισε και συκοφάντησε την εκκλησία με τρόπο χυδαίο και σκαιό, ουσιαστικά είπε απίστευτα ψεύδη σε σχέση με τη διεξαγωγή του διαλόγου ή σε σχέση με ό,τι διημείφθη στη διάρκεια του δείπνου που παράθεσε ο Πρωθυπουργός στον Αρχιεπίσκοπο, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου.

Αυτό επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης μιλώντας στον Βήμα FM.

 Σύμφωνα με τον κ. Κονιδάρη, ο κ. Φίλης είπε ότι το μάθημα των Θρησκευτικών συζητήθηκε στη διάρκεια αυτού του δείπνου, ενώ το μόνο ζήτημα το οποίο συζητήθηκε ήταν η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία σύγκρουση εκκλησίας- κυβέρνησης, αλλά σύγκρουση εκκλησίας και ιδεοληπτικών εμμονών.

«Και όποιος φοράει το θεσμικό κουστούμι, οφείλει να το φορά σωστά και όχι παράταιρα. Ας φορέσει το θεσμικό του κουστούμι και ας σεβαστεί τον θεσμό που έχει απέναντι του και η εκκλησία δεν έχει κανένα πρόβλημα» συμπλήρωσε.

Την απόφαση του αρχιεπισκόπου να μη συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας για το ζήτημα των Θρησκευτικών είχε επισημάνει και νωρίτερα, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο κ. Κονιδάρης.

«Ο Αρχιεπίσκοπος διεμήνυσε στον κ. Φίλη ότι δεν πρόκειται να συναντηθεί μαζί του διότι στη διαδικασία αυτή υπήρξαν πάρα πολλά ψεύδη, ύβρεις και συκοφαντίες. Το μεγαλύτερο ψεύδος ήταν ότι διεξήχθη διάλογος» ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι ο κ. Ιερώνυμος έχει ζητήσει διάλογο με τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Κονιδάρης σχολίασε παράλληλα ότι «είναι άλλος ο βηματισμός του Χριστόδουλου και άλλος του Ιερώνυμου».

Επίσης έκανε λόγο για αντικληρικανιστές που μεταφέρουν στην Ελλάδα ό,τι «πιθηκιστικά» μοντέλα επικρατούν σε άλλες χώρες. Η Εκκλησία, είπε, ποτέ δεν έχωσε τη μύτη της στα θέματα της Πολιτείας και αυτό που ζητά από την πολιτεία είναι ο σεβασμός του Συντάγματος.

 

60 total views, 1 views today