Pro 2018 ε ναί ρε φίλε

Είναι δύσκολη η δουλειά των developers που καλούνται να κυκλοφορούν νέο τίτλο κάθε δώδεκα μήνες. Σπάνια βλέπουμε τεράστιες αλλαγές, οι οποίες αναθεωρούν και πάνε τα αντίστοιχα είδη παιχνιδιών μπροστά. Το συχνότερο φαινόμενο είναι μικρές εξελίξεις πάνω σε σταθερή βάση που ναι μεν οδηγούν σε ένα προϊόν με βελτιώσεις, ίσως όμως όχι αρκετές για να καταστήσουν «απαραίτητη» την αγορά του.

Ευτυχώς το Pro Evolution Soccer 2017 στάθηκε ικανό να αποτελέσει μια άρτια βάση προς εξέλιξη, παρά τις σπασμωδικές του παραφωνίες, μιας και μιλούσαμε για πιθανώς τη σωστότερη απεικόνιση ποδοσφαίρου, ως προς το τομέα του gameplay, που είχαμε δοκιμάσει εδώ και καιρό. Η φετινή έκδοση του παιχνιδιού της Konami ρίχνει το ρυθμό των αγώνων, προκειμένου να ωφελήσει το gameplay, την τακτική ανάπτυξη αλλά και την ακόμα ρεαλιστικότερη απεικόνιση του ποδοσφαίρου ως αθλήμα. Και το πετυχαίνει, σε μεγάλο βαθμό, αφού ένας αγώνας μεταξύ δύο καλών παικτών στο Pro Evolution Soccer 2018 θυμίζει ακόμα περισσότερο πραγματικό ποδοσφαιρικό ματς.

Πλέον, η ομάδα, και κατά συνέπεια ο παίκτης, που έχει την υπομονή, μπορεί να ανταλλάσσει πάσες στο μέσο του γηπέδου, προσπαθώντας να δημιουργήσει ρήγματα στις κλειστές και οργανωμένες αντίπαλες άμυνες. Η AI παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένη σε αυτό το κομμάτι, με τους συμπαίκτες μας να κινούνται ρεαλιστικά προς τους ελεύθερους χώρους, αναμένοντας τη σωστή μπαλιά ή την ατομική προσπάθεια που θα «ξεκλειδώσει» την άμυνα και θα μας δώσει δίοδο προς το τέρμα.
Δυστυχώς η τεχνητή νοημοσύνη δεν καταφέρνει να σταθεί το ίδιο καλά και στην περίπτωση της άμυνας, όπου οι κενοί χώροι δημιουργούνται ευκολότερα πλέον, τόσο λόγω της καλύτερης AI στην επίθεση, αλλά και λόγω του νέου συστήματος ελέγχου της μπάλας σε κοντινή απόσταση, προσθήκη όμως που χρήζει ξεχωριστής ανάλυσης παρακάτω. Ασταθής χαρακτηρίζεται για ακόμα μια χρονιά η συμπεριφορά των τερματοφυλάκων, οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιήσουν εντυπωσιακές αποκρούσεις και να δεχθούν γελοία γκολ με διαφορά λίγων δευτερολέπτων, συμπεριφορά η οποία στηρίζεται τουλάχιστον από αρκετά νέα animations που δείχνουν, παρά την έλλειψη ουσίας, ρεαλιστικότερα. Συνδυάζοντας βέβαια τις χαλαρότερες άμυνες και τους απαράδεκτους σε στιγμές τερματοφύλακες, έχουμε αρκετά συχνότερα γκολ με ψηλές σέντρες στην πλάτη της άμυνας, που χαλούν εν μέρει τη ρεαλιστική εικόνα που χτίζει σε όλους τους υπόλοιπους τομείς ο φετινός τίτλος.
Αλλαγές έχουμε στην εκτέλεση των φάουλ, με τη νέα κάμερα στην πλάτη του εκάστοτε ποδοσφαιριστή να δίνει περισσότερο/σωστότερο έλεγχο της κατεύθυνσης και του φάλτσου στον παίκτη. Το σύστημα Real Touch επιστρέφει φέτος, ως Real Touch+ και, η αλήθεια είναι ότι κάνει τον έλεγχο της μπάλας ακόμα ευκολότερο και πιο φυσικό σε περιορισμένους χώρους. Ειδικότερα όταν χειριζόμαστε «μετρ» του είδους όπως Messi και Neymar Jr, μπορούμε να «χορέψουμε» τους αντίπαλους αμυντικούς και να ελευθερωθούμε ευκολότερα από κάθε άλλη φορά.
Προφανώς η συγκεκριμένη ικανότητα δεν παρέχεται στον ίδιο βαθμό σε όλους τους επιθετικούς, οπότε αν επιλέξουμε ομάδες με μικρότερου βεληνεκούς παίκτες θα ιδρώσουμε λίγο παραπάνω και θα στηριχτούμε περισσότερο στους συμπαίκτες μας για να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε φάσεις. Πλάτων Πέππας από Πλάτων Πέππας 29/09/17 PS3 PS4 XBOX 360 XBOX ONE PC “Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει” λέει η σοφή ρήση και φαίνεται πως η Konami την ακολούθησε κατά γράμμα.
Αυτό είναι το #review μας για το #PES2018 Η απόκριση των παικτών μας βρίσκεται στα υψηλότατα επίπεδα αμεσότητας που θυμόμαστε από την προηγούμενη έκδοση, όπως επίσης και η κίνηση της μπάλας στα μακρινά σουτ και σέντρες, τομείς όμως όπου το παιχνίδι δεν έχρηζε ιδιαίτερων βελτιώσεων ούτως ή άλλως. Ένα κλικ πιο ζωντανή είναι η ατμόσφαιρα εντός του γηπέδου, με τους φιλάθλους να αντιδρούν αμεσότερα και εντονότερα στα τεκταινόμενα. Σε συνδυασμό με τις άδειες της UEFA για Champions League και Europa League, οι αγώνες φτάνουν σε κάποιο βαθμό πιστότητας και φέρνουν αρκετά στο νου τους αντίστοιχους πραγματικούς.
Και εκεί είναι που ό,τι χτίζουν οι ανωτέρω μικρές βελτιώσεις, σε συνδυασμό με την υποδειγματική σε απεικόνιση FOX Engine, για ακόμα μια χρονιά, καταστρέφει η έλλειψη αδειών για πάρα πολλές ομάδες και πρωταθλήματα. Τουλάχιστον πάλι υπάρχει ο editor οπότε και μια ελπίδα για όποιον δαπανήσει ώρες να για να καλύψει τη διαφορά, αλλά και η δυνατότητα να εισάγουμε διαφοροποιημένα αρχεία άλλων παικτών. – See more at: http://www.enternity.gr/Article/Games/Reviews/Pro-Evolution-Soccer-2018-Review/44466.html

287 total views, 2 views today