Η κακοκαιρία έφερε προβλήματα στα ραδιόφωνα

Η κακοκαιρία που χτύπησε όλη τη χώρα από χτες προκάλεσε προβλήματα και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά περιοχές. Τα προβλήματα ήταν ευτυχώς μικρά στο σύνολό τους και είχαν κατά βάση σαν αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας των ραδιοφωνικών πομπών σε μεγάλα υψόμετρα, καθώς επλήγησαν από την καταιγίδα είτε υπέστησαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Μεταξύ άλλων τέθηκε εκτός λειτουργίας για πολλές ώρες το κέντρο εκπομπής της Κορίνθου στον Όσιο Πατάπιο, από το οποίο εκπέμπουν αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της Κορινθίας, ενώ για δύο περίπου ώρες το απόγευμα έπεσαν και μεμονωμένοι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Αχαΐας που εκπέμπουν από το γειτονικό κέντρο της Ερατεινής.

Στη Θεσσαλονίκη, από το κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη, διακοπή υπέστησαν την Τρίτη τα δημοτικά ραδιόφωνα στους 100 και 101, ο Republic στους 100,3 το Yellow Radio στους 92,8, και το Πρακτορείο στους 104,9. Ο FM100 επανήλθε σχετικά γρήγορα, ενώ αρκετοί από τους υπόλοιπους παρέμειναν εκτός λειτουργίας για ολόκληρη τη νύχτα.

Επίσης σημειώθηκε διακοπή του αναμεταδότη της ΕΡΤ στον Παντοκράτορα της Κέρκυρας. Η βλάβη σημειώθηκε στις 3 το μεσημέρι της Τρίτης ενώ άρχισε να επανέρχεται σταδιακά το πρωί της Τετάρτης.

67 total views, 1 views today