Σκάκι – 2 άτομα – 1 άτομο

Παίξτε σκάκι με όποιο τρόπο θέλετε εσείς.Μπορείτε να παίξετε με άλλους χρήστες online, μπορείτε να παίξετε και με τον υπολογιστή. Εχετε την δυνατότητα να φτιάξετε δικό σας δωμάτιο για να παίζεται με τους φίλους σας.

Το δωμάτιο αν θέλετε μπορείτε να το προστατέψετε με κωδικό,για να μπορούν να μπαίνουν μόνο οι φίλοι σας.

Απεριόριστες δυνατότητες.Αν είσαι fun με το σκάκι,βρήκες τον κατάλληλο ιστότοπο. Απόλαυσε το αγαπημένο σου σκάκι όπως θέλεις εσύ!!

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Άρθρο 1: Η Φύση και ο σκοπός του παιχνιδιού του Σκακιού

1.1 Το παιχνίδι του σκακιού παίζεται μεταξύ δύο αντιπάλων που κινούν τα κομμάτια τους πάνω σε μια τετράγωνη επιφάνεια που λέγεται “σκακιέρα”. Ο παίκτης με τα ανοιχτόχρωμα κομμάτια (Λευκός) κάνει την πρώτη κίνηση και μετά οι παίκτες κινούνται εναλλάξ , με τον παίκτη με τα σκουρόχρωμα κομμάτια (Μαύρος) να κάνει την επόμενη κίνηση. Λέμε ότι ένας παίκτης “έχει την κίνηση” όταν έχει “γίνει η κίνηση του αντιπάλου του.

1.2 Ο αντικειμενικός σκοπός κάθε παίκτη είναι να «επιτεθεί» στον Βασιλιά του αντιπάλου του με τέτοιο τρόπο, ώστε ο αντίπαλος να μην έχει κανονική κίνηση. Ο παίκτης που επιτυγχάνει το σκοπό αυτό, λέμε ότι έχει κάνει “ματ” τον βασιλιά του αντιπάλου και έχει κερδίσει το παιχνίδι. Δεν επιτρέπεται σε ένα παίκτη να αφήνει ή να εκθέτει τον βασιλιά του σε επίθεση (ενν. απειλή σαχ), ούτε να «παίρνει» τον βασιλιά του αντιπάλου του. Ο παίκτης του οποίου ο βασιλιάς έχει γίνει ματ χάνει την παρτίδα.

1.3 Αν η θέση είναι τέτοια που κανένας παίκτης δεν μπορεί να κάνει “ματ” τον βασιλιά του αντιπάλου του , η παρτίδα είναι ισόπαλη. (δείτε το άρθρο 5.2.β).

 

Γενική περιγραφή
Το σκάκι, είναι παιχνίδι δυο παικτών σε μια βάση την σκακιέρα και με 16 πεσσούς για κάθε παίκτη 6 τύπων κάθε ένας εκ των οποίων έχει τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο κίνησης. Σκοπός, είναι η προστασία του βασιλιά και η επίτευξη ματ στον αντίπαλο βασιλιά.

Η σκακιέρα είναι ένας πίνακας 8 επί 8 από άσπρα και μαύρα τετράγωνα (εναλλάξ τοποθετημένα). Τα τετράγωνα δεν είναι                                    απαραίτητο να είναι άσπρα και μαύρα
απλά έτσι ονομάζονται (γενικά όμως τα άσπρα συνηθίζεται να χρωματίζονται ανοικτά και τα μαύρα να χρωματίζονται σκούρα)

Οι πεσσοί χωρίζονται σε δυό στρατούς, κάθε παίκτης κατέχει έναν εκ των οποίων, o ένας στρατός ονομάζεται “λευκά” και ο άλλος “μαύρα” (επίσης δεν είναι απαραίτητο να είναι το πραγματικό τους χρώμα αλλά συνηθίζεται να είναι) Συγκεκριμένα, κάθε παίκτης ξεκινά με τους παρακάτω πεσσούς:
• 1 βασιλιά
• 1 βασίλισσα
• 2 πύργους
• 2 Αξιωματικούς
• 2 ίππους
• 8 πιόν

 464 total views,  1 views today

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.